Yamato се завръщат в Пловдив с най-новото си шоу "Предизвикателството“

18:00, 07 окт 18 / Култура 25 1571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прочутите по цял свят японски магьосници на барабаните Yamato се завръщат тази есен в България с най-новата си програма – „Предизвикателството“. Пловдивската дата от турнето е 15 ноември, мястото е зала „С.И.Л.А.“.

За 25 години от създаването си трупата e гостувала на 54 държави по света с над 3500 спектакъла пред 6 милиона зрители. Ямато се гордеят, че са групата с най-голям брой международни представления сред всички японски изпълнители. Шоуто им винаги е подчинено на концепция, която синхронизира звученето на тайко барабаните с ритъма на човешкото тяло и е обогатено със специфична звукова и светлинна хореография, както и с много емоция и фино чувство за хумор, което превръща зрителите в съучастници на групата. Талисманът на Ямато е половинтонен тайко барабан, изработен от 500-годишно дърво, за който трупата твърди, че е свещен.

Формацията, идваща от красивата префектура Нара в Япония, винаги очарова с оригинален и иновативен подход към традиционните японски музикални ударни инструменти „уадайко“. Барабанистите живеят в селището Асука, известно като родното място на японската култура, но през по-голямата част от времето – между 6 и 10 месеца в годината – изнасят представления по целия свят. След гигантското турне по случай 20-годишнината си, групата се преобразява, като в нея влизат млади вдъхновени и енергични музиканти, за които критиката и медиите отдавна твърдят, че създават „Музиката на тялото“, като правят не просто концерти с разтърсващо звучене, а истински театрални приключения, изпълнени с грация и заразителен хумор.

Билетите за спектакъла на Ямато са налични онлайн на epaygo.bg, в мрежите на Easy Pay и Eventim, както и на касата до Община Пловдив и в туристическите центрове.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама