Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

17:00, 07 окт 18 25 842 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За седма поредна година в петричкото село Коларово ще се състои Фестивал на кестена. Празникът на Подгорието ще бъде открит на 13 октомври в 13:00 часа на сцената пред читалище „Яне Сандански“, съобщиха от дирекцията на Природния парк „Беласица“.

На изложението в шатри участниците ще представят традиционни храни, напитки и други продукти от региона, както и материали, свързани с културното и природното наследство. Вкусните кестенови плодове ще се предлагат варени, печени или приготвени в ястия и ще са незаменима украса на всеки щанд.

В празничната програма ще участват самодейните състави при читалищата в населените места на Подгорието и Петрич, които ще представят местен фолклор. По време на събитието в творческо ателие „Сръчко“ ще има забавления за малки и големи.

Фестивалът се организира от Дирекцията на ПП „Беласица“ към Изпълнителната агенция по горите, с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и община Петрич, в партньорство с фондация „Биоразнообразие“ и Пиринския туристически форум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама