Абсолвенти от НБУ ще играят "Ние, Гераците" в Кърджали

16:40, 03 окт 18 / Култура 25 1548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Абсолвентите по актьорско майсторство на Нов български университет ще гостуват с дипломния си спектакъл "Ние, Гераците" в Кърджали. Режисьор е художественият им ръководител - актрисата Снежина Петрова.

Студентите ще изиграят два пъти спектакъла за учениците в Кърджали на 4 октомври, на голямата сцена на театъра - от 17.00 ч. и от 19.00 часа. Освен това, за младежите, които се вълнуват от специалността актьорско майсторство и от специалностите в НБУ, на 5 октомври от 10.00 ч., в зала "Филип Хорозов" в театъра ще има информационна среща със Снежина Петрова и хореографът Татяна Соколова. Това съобщи директорът на театъра Гълъб Бочуков: 

''Предстои едно много хубаво нещо да се случи специално за кърджалийските ученици. Още когато гледах лятото дипломния спектакъл на НБУ "Ние, Гераците", постановка на Снежина Петрова, направих всичко възможно да дойдат в кърджали да го гледат нашите деца. Нощувките са осигурени при отец Боян Саръев, нека да видят нашият манастирски комплекс, да спят децата и на следващия ден се връщат за София. На срещата с Татяна Соколова и Снежина Петрова, мисля, че би било любопитно за нашите деца, освен да видят това представление, и да научат нещо за университета в София.''

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама