Още 15 свидетели са разпитани след инцидента край Своге

10:40, 03 окт 18 25 1102 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителният директор и председателя на Надзорния съвет на "Трейс Груп Холд" АД и ръководителят на лаборатория "Пътно строителство - Трейс" са част от разпитаните над 15 нови свидетели за катастрофа край Своге. Това съобщиха от прокуратурата, цитирани от БТА.
 
Разпитани са също служители на АПИ, имащи отношение към изпълнението на проекта и директора на областното пътно управление.

Показания са дали петима пострадали от произшествието и трима свидетели, оказали помощ на пострадалите.

Разследващите направили нови огледи - два на местопроизшествието, като са иззети сравнителни образци от поставената мантинела. Два пъти е правен оглед на автобуса, за да бъде направена експертиза за техническото му състояние.
 
Назначени са експертизи на специализирана лаборатория за да се установи дали асфалтът отговаря на утвърдената рецепта. Експертизата ще даде отговор и на въпроса, дали едрозърнестия минерален материал, вложен в асфалтовата смес, по устойчивост на ускорено полиране отговаря на действащия стандарт.

Към разследването са приобщени документи от АПИ, "Трейс груп Холд" АД, Български институт по стандартизация, лечебни заведения (по повод проведено лечение на пострадалите от произшествието), "Мотт Мак Доналд България" ООД (във връзка с делегирани от възложителя по договора права и задължения и уточняване обхвата на консултантските услуги).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама