Ще бъдат поискани оставки на отговорните за ремонта в центъра на София

10:30, 03 окт 18 25 1545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Политическа група 5" и “Зелените” в Столичния общински съвет ще поискат оставки на всички, които са отговорни за ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Това съобщи заместник-председателят на Столичния общински съвет и член на Комисията по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика Иван Велков пред БНР.

"Безхаберното отношение на изпълнителите на място по ремонта в центъра на София си личеше още преди да се стигне до вчерашните гледки, но това, за съжаление, не е прецедент. Като че ли е традиция да сме изненадани неприятно на финала на какъвто и да е грандиозен ремонт. Грандиозното се случва само в обема на разходите", коментира Велков.

„Изпълнителите на всяка една от фазите в този процес – от възложителите до тези, които са надзиравали процеса и тези, които сега би трябвало да го приемат - като че ли са се надявали, стискайки пръсти, само на оптимистичния сценарий, че всичко ще се размине и някак си от самосебе си тези павета ще се наредят, което никога не се получава. Имаме генерален проблем“, каза още Велков.

Според него разликата с частните обекти, където се извършват подобни дейности, е „очевадна“ и става дума за липса на контрол. Мащабните ремонтни поръчки водят до по-малка конкуренция, тъй като могат да ги спечелят само големите фирми, а те не чувстват, че могат да останат без работа, коментира той.

„Днес ще опитаме да се съберем от нашата политическа група и да поискаме оставки на всички, които са били отговорни точно за това изпълнение – ресорния заместник-кмет, хората, които са организирали надзора на обществената поръчка… Може би и хората от дирекцията за обществени поръчки трябва да дадат обяснения защо и как се получават за пореден път такива повторения“, каза още Велков.

Със сигурност трябва да има „някакъв опит за подобрение“ на обекта, но трябва да бъде поета и отговорност, категоричен е той.

След възмущението, заляло интернет, заради некачествения ремонт по "Граф Игнатиев" в София кметът Йорданка Фандъкова обясни чрез Facebook, че ремонтът не е завършил, а за фугите около релсите се очаква специална гореща смес.

Стойността на ремонта е малко над 22 милиона лева, а само за надзора за доброто изпълнение софиянци плащат 1 милион лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама