Община Сандански с богата културна програма през октомври

21:00, 03 окт 18 / Култура 25 1815 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 5 октомври община Сандански ще проведе информационна кампания „Бъди еко“, с която жителите на общината ще бъдат провокирани да помислят за опазването на околната среда. Организираната кампания ще промотира постигнатите резултати по проект „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини и ще информира потребителите за възможности за пестене на енергия и ползите от това за бъдещето на Земята.

На 8 октомври признатият магьосник на акварела – Иван Додов организира уъркшоп на тема „Изобразителни техники с акварел“ и своя изложба. Мястото, на което ще се проведат двете събития е Епископска базилика – град Сандански.

„Сандански пее, заиграва, Пирин разлюлява“ отново ще „разлюлее“ града от 12 до 14 октомври. Националният танцов фестивал ще се проведе по традиция в Летния театър.

На 17 октомври в Заседателната зала на Община Сандански ще се проведе информационна среща по програмите „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“.

По повод 106 години от освобождението на Свети Врач община Сандански организира почетно поклонение и поднасяне на цветя на Паметника на ген. Тодоров на 19 октомври, 17:00 ч. и от 17:30 ч. – Празничен концерт на пл. „България“.

И този месец няма да липсват театрални постановки в културния календар на града. На 27 октомври, в Дома на културата, ще се играе постановката „Не всеки крадец е мошеник“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама