Борисов: Обществото да прецени дали Националният стадион да се построи другаде

12:30, 02 окт 18 / Спорт 25 1549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нека се направи обсъждане дали Националният стадион е нужен на това място или да се построи нов другаде, така че всяко събитие там да не задръства града. Това отбеляза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на реновирания Зимен дворец в София. „Ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, може да го направим“, добави премиерът.

Борисов посети обновената сграда заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев. “В ремонта на Зимния дворец щяха да потънат 50 млн. лв., а ние го направихме за 5 млн", изтъкна Борисов.

Съоръжението не беше сериозно реконструирано от пускането си в експлоатация през 1983 г. След ремонтните дейности на стойност 4 млн. лв., сградата вече има съвременен облик и не отстъпва на добрите европейски и световни образци за подобен тип съоръжения. Предстои ремонт и на тренировъчната зала, който ще струва допълнително около 1 милион лева.

След приключване на ремонтните дейности залата разполага с изцяло обновени съблекални, бани и санитарни възли към тях, входно фоайе, лекарски кабинет, помещение за допинг контрол, обновена основна зала с ново осветление и климатична инсталация, нова мантинела, нови подови каучукови настилки, отремонтирани седалки и трибуни. Подновени са дограмата, електроинсталациите, канализационната и водопроводната инсталация, фасадите на сградата са топлоизолирани.

Навсякъде има ново ЛЕД осветление, което намалява общите експлоатационни разходи за обекта. Покривът е изцяло ремонтиран - с нова паро-, топло- и хидроизолация. Броят на съблекалните е увеличен двойно, което позволява тренирането на по-голям брой клубове и състезатели. Изпълнено е защитно покривало на леденото поле, което ще позволи провеждане на мероприятия в залата целогодишно без да се размразява леда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама