Обстановката в Бургас след проливния дъжд се нормализира

07:50, 02 окт 18 25 1315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътят за бургаския квартал "Сарафово" е отворен. Вчера там дъждът предизвика свлачище под моста към летището. Днес ще се вземат допълнителни решения какво е необходимо да се прави в този участък, както и за надлеза там. Ситуацията се нормализира, съобщи БНР.

Пътят през самия мост е бил затворен заради ремонтни дейности и затова цялото движение е било пренасочено през кръговото към квартал „Сарафово”. Именно в този участък се е образувало километрично задръстване заради проливния дъжд.

През цялата нощ продължи работата на противопожарните екипи, които отводняваха и в Поморие. Само там са обработени над 30 сигнала, свързани с наводнени улици, гаражи, дворове - противопожарната служба се отзова с пет специализирани екипа.

В "Сарафово", където също са подадени близо 30 сигнала, са работили техника и 4 екипа.

Пороен дъжд се изля и в цялата Бургаска област. Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков обясни, че дъждът е спрял около 1.30 ч. през нощта. Излели са се около 110 л/кв.м в Ахтопол, над 50 л/кв.м в Бургас, над 70 л/кв.м в Малко Търново.

От Поморие и „Сарафово” са постъпили общо около 170 сигнала. Екипи на пожарната до късно са извършвали отводнителни дейности. Има една евакуирана възрастна жена. Сигнали за други бедстващи не е имало. Не се е стигнало до спиране на електричеството.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама