Обсъждат проекта за пробив под Централна гара в Пловдив

08:40, 02 окт 18 25 1189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Параметрите на мащабния проект за пробив под Централна гара в Пловдив ще се обсъждат на среща в София в централата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Кметът Иван Тотев ще бъде придружен от автора на пътната част на проекта Димитър Балчев и Ангел Марков, автор на проекта за Южния обходен колектор. НКЖИ ще бъде представена от генералния директор Красимир Папукчийски и председателя на Управителния съвет Христо Алексиев, предаде БНР.

Община Пловдив настоява Бетонния мост да бъде запазен като пътна връзка, дори да остане само за градския транспорт, заяви кметът Иван Тотев. По думите му, това трябва да стане, дори да се наложи общинско финансиране, за да бъде премахнат и построен отново, но повдигнат по-високо. Позицията си кметът Тотев изрази само дни след като местният парламент одобри пробива под Централна гара, който ще осигури връзка между булевардите „Васил Априлов“ и „Македония“.

Очаква се представителите на общината и държавата да коментират и финансовата рамка на проекта. Ще се обсъжда и пешеходното преминаване през Сточна гара. Шумоизолиращите стени изключват преминаването на пешеходци, затова ще се умува дали да има подлез или пасарелка и каква да е връзката с бъдещия мол.

Проектът между общината и държавата е мащабен, отделно има и европесйко финансиране, затова разговорите продължават, посочи пловдивският кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама