Повече от 130 000 лева заделя Търговище за издръжка на пенсионерски клубове

16:35, 01 окт 18 25 1228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 130 000 лева заделя община Търговище за ремонти и издръжка на пенсионерски клубове. Това съобщиха от кметската управа по повод днешния Международен ден на възрастните хора, предаде БТА.

"Вашите познания, опит и подкрепа са безценни в усилията ни да подобряваме качеството на живот на всички, в непрекъснат диалог с гражданите от различните поколения", каза кметът на общината Дарин Димитров в поздравителен адрес до пенсионерите.

Над 130 000 лв. отдели местната администрация за ремонти, издръжка и стимулиране дейността на пенсионерските клубове в общината през тази година. По-голямата част от тях - 94 588 лв., са за поддръжка на помещенията и плащане на консумативи. Близо 6000 лв. пък са отделени за стимулиране на художествената самодейност и реализацията на фестивала "Люлека ми замириса". 

През 2018 г. Община Търговище за поредна година осигури лятна почивка на преференциални цени за пенсионерите, като изцяло пое разходите за транспорт в размер на 10 000 лв. Беше подменена и дограмата на два клуба на пенсионера в Търговище. Планирано е и обновяване на пенсионерския клуб в квартал "Въбел". За тази дейност през 2018 г. са отделени 21 000 лв. 

Ремонтите са заложени в капиталовата програма на администрацията, като част от политиката на общинското ръководство за поетапно подобряване състоянието на пенсионерските клубове в общината, което ще продължи и през 2019 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама