Искат задържане под стража за хванатите с огромно количество хероин иранци

13:55, 01 окт 18 25 1537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хасковската окръжна прокуратура внесе в съда искане за налагане на мярка за неоклонение "задържане под стража" спрямо двама ирански граждани, задържани на ГКПП ''Капитан Андреево'' с общо 712,574 кг. хероин на стойност 46,317 млн. лева, съобщиха от държавното обвинение.

В. Х. /31 год/ е обвинен за трафика на високорисковото наркотично вещество общо тегло 347,27 кг на обща стойност 22 572 550 лева. Сънародникът му М. П. /45 год./ е разследван за дрога с общо тегло 365,304 кг на обща стойност 23 744 760 лева.

Наркотрафикът беше предотвратен на 27 и 28 септември т. г.. Тогава при проверките на граничния пункт в управляваните от обвиняемите камиони беше открито най-голямото досега разкривано количество хероин в историята на българските митници. Опитът за контрабанда в ТИР-овете с маршрут от Иран за Австрия и легален товар плоскости от гипсокартон бе реализиран в тънки слоеве наркотик между плоскостите.

От прокуратурата изтъкват, че дрогата е в особено големи размери и случаят е с особено голяма тежест. Обвинението счита, че от събраните до момента по досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са им е повдигнати обвинения, се казва в съобщението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама