Среща на върха за Сирия в Истанбул е възможна през октомври

12:30, 01 окт 18 / Свят 25 890 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Среща на върха на лидерите на Турция, Русия, Германия и Франция за разрешаване на кризата в Сирия може да се състои в Истанбул през втората половина на октомври. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред журналисти, предаде ТАСС, пише 24 часа.

Този месец, ако не се случи нещо извънредно, се надяваме да организираме четиристранна среща на върха в Истанбул. Говорих с френския президент Еманюел Макрон по този въпрос и той реагира положително. Канцлерът на Германия Ангела Меркел също е настроена положително, но тя предпочита срещата да се състои след 14 октомври, когато ще се състоят местни избори в Бавария, каза Ердоган, цитиран от турската телевизия Хабертюрк.

Президентът посочи, че в момента все още не е определена точна дата за срещата на върха.

Ще продължим работата по въпроса. Подхождаме с голямо внимание към организирането на тази среща. Срещата на върха ще бъде важна стъпка по пътя за разрешаването на кризата в Сирия, отбеляза Ердоган.

Той посочи, че е предоставил на Германия и Франция информация за съвместната работа на Турция с Русия и Иран за Сирия (особено в Идлиб, където страните се договориха да бъде създадена демилитаризирана зона).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама