БАБХ: Туристическият сезон на морето завърши без нито един масов хранителен инцидент

15:57, 30 сеп 18 25 1753 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въпреки увеличения брой туристи и високите температури, туристическият сезон по нашето Черноморие завърши без нито един масов хранителен инцидент. За изминалия летен период Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила 4 552 извънредни проверки извън текущия официален контрол. За установените нарушения са издадени 463 предписания и са връчени 82 акта за административни нарушения.

Най-честите причини за административните наказания пък са ставали липсата на съответната информация за произхода и срока на годност на хранителните продукти, несъответствието между разрешително и реална дейност, неправилното съхранение на храната и лошата хигиена в обектите.

За унищожаване са насочени 655 килограма храни от животински произход с изтекъл срок на годност, без етикетировка и без маркировка, 33 килограма храни от неживотински произход с изтекъл срок на годност, 12 килограма живи миди без етикет и документи за произход и 71 килограма готова за консумация кулинарна продукция поради липса на документи за произход и срок на годност. Временно е спряна дейността на шест обекта.

Все пак масов хранителен инцидент през това лято не е засечен, отчитат от БАБХ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама