Доживотен затвор за полицая Караджов, убил родителите си

19:03, 29 сеп 18 25 1268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжен съд Пловдив реши – доживотен затвор за Венцислав Караджов, предаде Plovdiv24.bg. Съдът счете, че двойното убийство на родителите му е извършено по особено жесток начин, с користна цел и предумишлено.

Караджов трябва да изтърпи наказанието си при първоначален специален режим. Приспада се времето, през което Караджов е бил задържан – от 17 май 2016-а година до влизане на присъдата в сила.
Венцислав Караджов е обвинен за това, че на 15 ма 2016-а година е убил родители си Божура и Цветан Караджови, в къщата им. Оръжието на убийството не е открито, въпреки това прокуратурата прие, че именно синът е убиецът заради имотни спорве, които е имал с майка си и баща си.

Цялото обвинение е базирано на редица косвени доказателства. Прокуратурата дори поиска най-тежкото наказание за двожйното убийство – доживотен затвор без право на замяна. От своя страна бившият полицай не признава вина, дори твърди, че е предаден и натопен, а последните му думи пред съда бяха, че е абсолютно невинен.

Днес той спокойно изслуша присъдата си, докато съпругата му се просълзи. След края на заседанието той отнови заяви: „Това е едно изключително несправедливо решение. Борбата продължава, аз съм невинен. Има и други инстанции“.

Караджов ще трябва да плати и разноските по делото – около 24 000 лева. Решението на съда може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама