Вечер на културата и спорта в НДК

12:30, 29 сеп 18 / Култура 25 1434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от 17:00 часа Национален дворец на културата ще се превърне в най-горещата точка за култура и спорт на столицата.

„Спортът в контекста на културата и културата в контекста на спорта – те са едно цяло и начин на живот.“

Това е посланието, около което се обединиха организаторите на събитието „НДК 360” от Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта“, Национален дворец на културата, Национална спорта академия „Васил Левски“ и Българска федерация по ориентиране, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Организаторите изразиха желанието си този спортен празник да се превърне в традиционнен и отчитат голям интерес към него.

За нас най-ценното в цялото събитие е общуването между хората, които ще се съберат около НДК. Не само участниците в спортните дисциплини, а и хората, които ще дойдат да прекарат свободното си време наоколо. Това е едно общуване с НДК, който отдавна вече е нещо много повече от своята архитектура и не случайно хората го наричат Дворец на културата. Пространството около НДК е прекрасно възстановено и всеки ден виждаме хиляди хора, които се срещат с приятели, разхождат кучетата си, т.е. това е едно чудесно място за общуване. Благодаря специално на Столична община, на Министерството на спорта, на алпиниста Дойчин Боянов и на всички спортни федерации за положените усилия. Доказахме, че институциите трябва и могат успешно да взаимодействат в името на реализирането на една добра идея”. Това каза председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков.

„НДК 360“ продължава инициативата с благотворителна цел за подпомагане на кампанията „Витоша – достъпна за всички“ на Природен парк „Витоша“, която набира средства за изграждане на алея и спортна площадка в местността „Игликина поляна“ и на други места в планината за хора с физически увреждания.

Демонстрациите ще са в областите на 11 спорта, от които ще са бегово изкачване, фасадно изкачване, спортно ориентиране из НДК, издигане на балон с горещ въздух, демонстрации и забавни игри, викторини и анимации с деца.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама