Откриват въжената атракция на Ксилифор

13:30, 29 сеп 18 / Спорт 25 1631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въжена градина „Роупкост“ откриват в парк Ксилифор във Велико Търново, паралелно с провеждането на спортно-туристическия празник в рамките на кампанията „Движи се и победи“.

Тя е подарък от бизнесмени на стопаните от Туристическо Дружество “Трапезица – 1902”, като атракционът предлага забавни предизвикателства за най-смелите. На 29 и 30 септември “Въжената градина” ще работи безплатно, а през седмицата ще има вход от шест лева за деца и 12 лева за възрастни, обяви секретарят на туристическото дружество Георги Димитров, цитиран от Фокус.

Днес стартира първият туристически поход до Ксилифор, като кампанията включва още два – на 6 октомври от с. Беляковец до Преображенския манастир, и на 20 октомври – от Присово до Ксилифор.

Есенният етап на кампания 2018 се провежда за 18-а поредна година и досега са стартирали 34 такива празника. В тях са се включили почти 18 000 малки и големи, като най-активни са били учениците. Участвали са и 396 семейства.
През годините броят на участниците се увеличава, но наред с това са създадени и други организации, които подрепят спорта и туризма.

Ще има много награди за участниците, които ще се изтеглят чрез жребий, а най-голямата ще е велосипед.
Условието е да бъдат преминати и трите туристически маршрута.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама