Нено Димов и Валери Симеонов инспектираха лифтовете на Витоша

14:40, 28 сеп 18 25 1279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и вицепремиерът Валери Симеонов се информираха за състоянието на лифтовете на Витоша по покана на “Витоша ски”. На събитието, което се проведе на първа станция на Драгалевския лифт, присъства и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Представителите на институциите бяха качени на първата отсечка, за да видят как работи съоръжението. След това разгледаха и други, които са спрени поради амортизация. Целта е да се провери как столичани се возят на съоръжения от 50-те години на миналия век. Тяхната поддръжка е трудна и скъпа.

Една дума спира модернизацията на съоръженията на Витоша, каза министърът на околната среда и водите Нено Димов. Думата "забранявам" в сега действащия план трябва да се подмени с "разрешавам", допълни министърът.

Нено Димов посочи, че се чака искане за промяна на плана за Витоша, което трябва да се внесе в МОСВ от Столична община или Министерството на спорта. Предложенията ще преминат пред всички еко-оценки. От общината имат готовност да внесат искането за промяна на плана, коментира председателят на СОС Елен Герджиков.

Вицепремиерът Валери Симеонов добави, че процедурата е на финалната права и съвсем скоро ще има добри новини за софиянци и гостите на София. Той обясни, че го е било страх да се качи на лифта и ще продължи да се работи за промяна на плана на Витоша и Закона на горите на ниво Министерски съвет.

Преди месец от Столична община отправиха ултиматум към "Витоша ски" АД или да ремонтира всички лифтове и те да работят през зимата, или съоръженията да се дадат на общината за управление. От четирите лифта във Витоша работят само два - Драгалевски и Симеоновски, и то само в събота и неделя.

От фирмата отговориха, че искат да поправят лифтовете, но били стари и нямало части за тях. Освен това Законът за горите забранявал стъпките и влековете да бъдат изключени от горския фонд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама