Затвориха фирма във Видин заради забавени заплати на служители

13:15, 28 сеп 18 25 1277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По искова молба на "Инспекция по труда"(ИТ) Видин еднолично търговското дружество "Българска лозарска компания" е обявено в неплатежоспособност заради забавени възнаграждения на работници и служители. Процедурата в неплатежоспособност е обявена след решение на Софийски градски съд, съобщи Надежда Симеонова, директор на "Инспекция по труда" Видин.

За решението са уведомени всички работници и служители, за които ИТ разполага с данни за контакт. В тримесечен срок от обявяване на дружеството в процедура на несъстоятелност бивши и настоящи служители могат да си поискат обезщетенията от Фонда за гарантирани вземания на работниците и служителите към НОИ, уточни Симеонова.

Досега за още две предприятия, действащи на територията на област Видин, са събрани годни доказателства, че има забавени възнаграждения за повече от два месеца на една трета от работещите и са заведени дела.

В други две предприятия са установени неизплатени работни заплати към служителите през месец август в размер на 5000 лева. От ИТ Видин има подаден сигнал и до прокуратурата за наето непълнолетно лице на работа без разрешение на Инспекцията.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама