Любители на фолклора се събират на фестивал в Стара Загора

18:00, 28 сеп 18 25 1231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

14 любителски танцови формации с близо 350 участника - от Стара Загора, София, Айтос, Монтана, Димитровград, Велико Търново, Попово, Харманли и др. ще покажат своята любов към фолклора.

За трети път Стара Загора ще бъде домакин на Национален фолклорен танцов фестивал „В сърцето на Тракия”. Той ще се проведе на 29 и 30 септември в парк "Артилерийски".

Във фестивалната програма всяка формация ще има възможност да представи 10-минутна програма по свой избор от хора и танци, а в разучаване на танци от различни фолклорни области всеки ръководител от съставите ще покаже по едно хоро, като участниците от другите клубове, заедно с любители от публиката, ще могат да се научат да ги танцуват.

Фестивалът дава среща на любителски танцови клубове и формации от цялата страна за съхраняване на нематериалното културно наследство и популяризиране и запазване на българския фолклор. Право на участие имат всички любителски танцови групи, ансамбли, клубове и непрофесионални формации от цялата страна, изучаващи български народни танци.

За спомен от фестивала всеки клуб ще отнесе сувенир с лика на Богородица, грамота за участие и рекламни материали за града ни, а всеки участник ще получи стикер с логото на фестивала.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама