Многопрофилната болница в Добрич продължава да изпитва с недостиг на кадри и финанси

09:30, 28 сеп 18 25 2142 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областната многопрофилна болница в Добрич продължава да е в тежко състояние поради недостиг на кадри и финансови средства за осигуряването на нормалната й работа. Повече от 20% от работещите в здравното заведение са пенсионери. Днес предстои да се проведе извънредно заседание за смяна на председателя на борда на директорите.

30 лекари и 50 медицински сестри още са необходими на добричката болница, за да не се стигне до затваряне на отделения. Не достигат средства и за поддръжка на апаратурата, а от един месец и скенерът не работи. Пред прага на зимните месеци и увеличението на разходите, здравната каса е спряла пет от клиничните пътеки, като по този начин само за два месеца здравното заведение търпи загуби от близо 7600 лева.

Ако на заседанието днес бъде допусната предложената смяна на председателя на борда на директорите, това ще утежни финансово болницата с още 30 000 лева годишно за заплата на новия ръководител, тъй като той не е в системата на Министерството на здравеопазването, съобщи БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама