Доброволци ще помагат за настанителната кампания към СУ

11:37, 27 сеп 18 / Общество 25 1376 Topnovini
1

Доброволци ще подпомагат комисията по настаняване, а Студентският съвет ще направи надзорна комисия, така че всички жалби на студенти да бъдат разгледани, съобщи bTV.

Огромните опашки за записване за общежитията в Софийски университет продължават. Заради нередности от Студентския съвет поискаха оставките на комисията по настаняването, но те бяха отхвърлени.

Вчера, 26 септември, на заседание на Академичния съвет на висшето училище стана ясно, че няма да има оставки на двама души, а именно- директора на поделение "Социално-битово обслужване" (ПСБО) в СУ инж. Росен Костов и на главния инспектор в поделението Евелина Ликова.

Ректорът проф. Анастас Герджиков коментира, че не би определил случващото се като сериозен проблем. По неговите думи опашки няма всяка година, а дори да има, студентите нямат доказателства за това. Герджиков допълни, че не разбира защо точно сега е станал проблем, но чрез външна комисия, свикана от него, ще се стигне до отговор.

Съществува и притеснение, че има ремонти в общежитията и много хора няма да бъдат класирани.

От ръководството на университета отказаха коментар, но увериха, че всички ще са настанени и ремонтните дейности ще приключат навреме.

За следващата година има уверение, че ще има автоматизация на системата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани