Серийни палежи в Монтана

12:40, 27 сеп 18 25 1474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Серийни палежи на заведения и автомобили в Монтана. Поредният случай е отпреди две нощи, когато е запалено лятно заведение в центъра на града. Заведението е в центъра на града, а на записите се вижда, че палежът е умишлен, съобщава Нова телевизиа.

Последният палеж се случва посред нощ в летен бар в центъра на Монтана. През това време охранителя бил вътре.

"Усетих някакви миризма и пушек, погледнах навън и вече гореше огъня.", разказва охранителят  Васил Василев.

На охранителните камери се вижда, как мъж с бели дрехи и туба приближава задната част на заведението и след това всичко избухва в пламъци.

"Тук миришеше много на бензин, до близкия хранителен магазин откриха пластмасова туба, която беше вътре с бензин.", казва собственикът Виктор Ангелов.

Само бързата намеса на охранителя спасява заведението да не изгори напълно.

"Имаше една малка кофичка и започнах да гася, но видях, че сигурно няма да успея и се обадих на 112. Първо дойдоха полицията, а след това и пожарната, но вече бях загасил огъня", разказва Василев.

Виктор не подозира никого за палежа, не е получавал и заплахи.

"Нямам проблеми с никого, нямам взимане даване с никого, не се занимавам с нищо странично, това е бизнеса с който се занимавам аз, нямам нищо към никого и не мисля, че някой има нещо към мен, поне така се надявам. Не сме получавали заплахи, писма, че някой има някакъв проблем с нас", обясни собственикът на заведението.

Това обаче не е първият случай на палеж в Монтана. За тази година в региона са станали 31 палежи, повечето на автомобили. През януари самоделна бомба пък гръмна в друго заведение, отново в центъра на Монтана. Месец по-рано, автомобил на собственик на дискотека бе взривен на метри от полицейски пункт. Извършителите досега не са установени.

"Не откриват по никакъв начин никакви доказателства, нищо не води към никого, няма задържани, няма разпити, няма нищо, просто нищо не се случва. Все едно в този град правиш нещо и нищо, не носиш никакви последствия и просто си се случва и след една седмица всичко се забравя...Няма задържани, няма осъдени, просто това е дивия северозапад", казва Ангелов.

От прокуратурата в Монтана казаха, че по случая със запаления летен бар се работи и е още много рано да коментират. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама