Проверяват 46 предприятия в Хасково заради работа с опасни вещества

13:55, 26 сеп 18 25 1238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инспекцията по труда в Хасково започна планови проверки в 46 предприятия и обекти на територията на областта. Акцентът на кампанията на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа е досега и боравенето на персонала с опасни вещества, съобщи директорът на инспекцията Кирчо Кирев, цитиран от БТА.

По негови думи служителите вече са инспектирали 5 предприятия, но още не са обобщили резултатите. Целта е да се насочи вниманието на заетите и техните работодатели към рисковете от работа с опасни вещества, посочи Кирев. Той уточни, че част от акцията ще бъде проверка на информираността на работниците за съдържанието на етикетите, с които се обозначават вредни и опасни агенти.

Работниците ще попълват анонимно специален въпросник, чрез който ще се разбере доколко са осведомени за значението на пиктограмите на етикетите. Формулярът ще може да бъде попълнен и онлайн на сайта на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". Проверяващите ще правят също така оценки на риска и предприетите мерки за минимализиране на тези рискове.

В листата на проверяваните предприятия влизат обекти от растениевъдството, мебелната промишленост, печатарска дейност, производството на обувки, хуманна и ветеринарна медицина, борба с вредителите и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама