Форум за осиновяване се провежда в Търговище

10:10, 26 сеп 18 25 1294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прояви в рамките на Национална информационна седмица за осиновяването ще има днес в Регионалната библиотека "Петър Стъпов" в Търговище, предаде БНР. Форумът се организира за пета поредна година от Българската асоциация "Осиновени и осиновители", а мотото е "Осиновяването - сбъднато семейство". 

Акцентът ще е върху промяната в Семейния кодекс, според която "на осиновителите или осиновения може да бъде предоставена информация за произхода на осиновения, когато важни обстоятелства налагат това". Целта на инициативата е да се променят обществените нагласи по темата "Осиновяване" и да се подчертае важността на правото на достъп до биологичния произход на осиновения. 

В Търговище ще бъдат представени книгите "Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката" на психотерапевта Дора Прангаджийска и "Надежда и подкрепа за осиновени и осиновители“ от психолога Величка Дошева. Част от програмата е и прожекцията на филма "Триъгълник от любов", изработен по проекта "Да не отхвърлим за втори път едно дете".

Утре екипи на Българската асоциация „Осиновени и осиновители“ ще бъдат в Русе и Разград, а петък – в Шумен и Добрич.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама