Запорираха имотите на Трайчо Трайков

09:05, 26 сеп 18 25 1382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Антикорупционната комисия е поискала и получила от Софийския градски съд запор над имущество на бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков, сега общински съветник в София.

След проверка, започнала в началото на 2017 г., комисията открила несъответстие между доходите и имуществото на Трайков за 2,4 млн. лева. Размерът на евентуалния бъдещ иск ще бъде над 2,3 млн. лв. Комисията е проверяла състоянието Трайков през последните 10 години.
 
Магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.

Проверката срещу Трайков е заради обвинението му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН. Заедно с него подсъдими са Иво Прокопиев и Симеон Дянков. Делото е върнато на прокуратурата от Специализирания съд за доразследване.
 
“За Трайков тече 14-дневен срок, в който да представи декларация пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) откъде са средствата му”, обясни Пламен Георгиев. Политикът има и срок от един месец да предяви възражения. Той е обжалвал решението на Градския съд за запора.

Предстои Трайчо Трайков да доказва пред КПКОНПИ законни ли са доходите му. Ако успее, запорът ще падне. При обратен развой комисията ще поиска отнемане на имуществото му.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама