Kърджалийци спечелиха медали на турнира по канадска борба за хора с увреждания

16:40, 25 сеп 18 25 1107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спортно-туристическият клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи" завоюва два златни и три сребърни медала на интеграционния турнир по канадска борба  "Воля за победа", в памет на Недялка Камбурова. Кърджали е домакин за шеста поредна година на състезанието. Емилия Стоянова, председател на клуба с подробности пред БНР: 

''Нашият отбор участва с осем състезатели от които бяха завоювани два златни медала, които са на Емилия Стоянова - мои, на лява и на дясна ръка. Един сребърен медал - на дясна ръка за Алпай Ибрям в категория до 80 кг. Един сребърен медал на Георги Караджов на дясна ръка при категория над 80 кг. и един сребърен медал за Метин Осман на лява ръка. Изключително сме доволни, имаше достая участници и надпреварата беше в девизия на хора с увреждания. Всички девизии бяха включени в тези две категории при мъже и две категории при жени. Участваха хора с увредено зрение, хора с долни крайници, с горни крайници и затова турнирът беше много оспорван.''

Емилия Стоянова благодари на всички състезатели и на партньорите на турнира - Община Кърджали, Българската спортна федерация за хора с увреждания и на една от големите вериги бензиностанции в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама