Новата придобивка на LA Lakers Леброн Джеймс с очакванията си за сезона

12:50, 25 сеп 18 / Спорт 25 1387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новата придобивка на LA Lakers Леброн Джеймс говори за първи път официално пред медиите след пристигането си в тима и сподели очакванията си за предстоящия сезон.

Трикратният шампион на НБА с отборите на Miami Heat и Cleveland Сavaliers дойде в Лос Анджелис през това лято като свободен агент и според него новият му отбор има много работа пред себе си преди да достигне нивото на настоящите двукратни шампиони на лигата Golden State Warriors. 33-годишният баскетболист познава отличното "воините", след като се изправи срещу тях с екипа на Кавалиърс в последните четири финала.

"Трябва да сме наясно, че няма да бъде леко и трябва да сме готови за отговор. Ще имаме добри и лоши дни, това се случва с един отбор, в който има нови играчи. Трябва да се концентрираме върху себе си, а не върху Golden State – те са заедно от няколко сезона вече и са трикратни шампиони. Надявам се някой ден да се поставим в позиция за титла в NBA, както те, но трябва да извървим дълъг път като състав. Решението ми да премина в Lakers беше заради семейството ми и самия тим. Аз съм баскетболист, обичам играта и е вълнуващо да бъда част от отбор с толкова богата история. Вярвам, че може да постигнем нещо голямо, но ще трябва да жертваме много в името на успеха. Не усещам напрежение, играта ми не се променя от това кои са мои съотборници. Нямам търпение новият сезон да започне“, допълни Джеймс, предаде БНР.

Той премина в Лос Анджелис през това лято като свободен агент и подписа договор за срок от четири години на стойност 153 млн. долара. Освен него, в Lakers пристигнаха още Ражон Рондо, Джавел Макгий, Ланс Стивънсън и Майкъл Бийзли, които със своя опит ще се опитат да помогнат на младите момчета в отбора – Лонзо Бол, Кайл Кузма и Брандън Инграм, да постигнат успехи с екипа на "езерняците". Възпитаниците на Люк Уолтън гостуват на "Portland Trail Blazers" на 18 октомври в първия си мач от редовния сезон на НБА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама