Започват финалите за Купата на България, "Левски" и ЦСКА готови за двубоите

10:50, 25 сеп 18 / Спорт 25 1486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес започват 1/16-финалите за Купата на България по футбол. В надпреварата за трофея се включват и отборите от елита, а своите първи мачове ще изиграят „Левски“ и ЦСКА.

Двата отбора ще се изправят помежду си само след няколко дни в много важен мач от първенството и е напълно нормално да запазят силите на част от основните си футболисти. И докато “сините” ще имат за съперник третодовизионния „Атлетик“ (Куклен) и едва ли ще срещнат проблеми, то “червените” ще трябва да подходят максимално сериозно срещу един от лидерите във Втора лига „Монтана“.

Очаква се дебют за „Левски“ да направи новото попълнение Нуно Рейш. Възможно е на вратата да се завърне Божидар Митрев, но има вероятност старши треньорът Славиша Стоянович да предпочете Николай Кръстев. Почти сигурно първи мач като титуляр за рекордьора по спечелени купи ще изиграе Богдан Вашчук, а в атака може да се появи Ривалдиньо.

ЦСКА ще се опита да избегне повторение на провала от 2014 година, когато на 1/16-финалите се препъна срещу „Монтана“ (1:2). Тогава тимът от Северозападна България отново беше във втория ешелон, а в състава и сега са вратарят Ивайло Василев, защитникът Иван Михов и двамата голмайстори Мирослав Антонов и Сергей Георгиев. Две години по-късно “червените” си отмъстиха във финала на турнира, печелейки с 1:0 след попадение на Станислав Маламов.

Любопитен факт е, че старши треньорът на Монтана Ферарио Спасов е бивш наставник на „червените“.

Купа на България, 1/16-финали днес:

От 16:00 часа:

„Хебър“ – „Берое“

„Ботев“ (Гълъбово) – „Витоша“ (Бистрица)

„Поморие“ – „Локомотив“ (Пловдив)

„Кариана“ (Ерден) – „Септември“ (София)

„Добруджа“ – „Локомотив“ (София)

„Струмска слава“ – „Царско село“

„Атлетик“ (Куклен) – „Левски“

От 17:00 часа:

„Литекс“ – „Етър“

От 19:00 часа:

„Монтана“ - ЦСКА-София

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама