СЛЕД ПОЖАРИТЕ В СЛИВЕН: Склад на „Динамо“ e напълно изгорял, други два са с поражения

10:15, 25 сеп 18 25 1321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Напълно е изгорял един склад в завод „Динамо“ в Сливен, а още два са с частични поражения от пожара, разразил се тази нощ, съобщи директорът на Регионалната дирекция на пожарна безопасност и защита на населението комисар Владимир Демирев, предаде БНР. Пожарът в ТЕЦ-Сливен също е овладян.

Няма пострадали и при двата пожара. Според комисар Демирев причината и за двата пожара вероятно е искра от близките електропроводи, причинена от силния вятър.

На сутринта пожарът в Топлофикация е ограничен от всички страни. Направени са бариери от пясък и пръст, така че да не се разпространи. Поставена е охрана. В близост няма постройки, които биха могли да се запалят, както и някакви други горивни материали.

В завод "Динамо" ситуацията е наложила помощ чрез Главния оперативен център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. "В Динамо също нещата успяхме да ги ликвидираме. Имаме също един дежурен екип. Там ситуацията беше доста по-сериозна. Наложи се да изпратим пет автомобила от Сливен. Събрахме допълнителен личен състав от службата, един автомобил от Нова Загора и помощ получихме от колегите от Ямбол", съобщи комисар Демирев.

Около складовете са изгорели 11 дка сухи треви и храсти. За последното денонощие са ликвидирани 22 пожара, каза още комисар Демирев.

Пожар е избухнал тази нощ в паркинг за ТИР-ове в Айтос. От пламъците са изгорели три камиона, нанесени и са материални щети. Пожар е имало и в село Драчево, община Средец, както и в шивашки цех в Банево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама