Премиерката на Нова Зеландия и бебето й станаха хит на събранието на ООН

10:10, 25 сеп 18 / Свят 25 1400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн, която през юни стана втората правителствена ръководителка, която роди бебе, докато е на власт, се превърна в хит в Общото събрание на ООН, където се появи с отрочето си, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

38-годишната Ардърн доведе със себе си тримесечната си дъщеря Нийв на срещата на върха, посветена на Нелсън Мандела и на мира, на която имаше представители на 130 държави.

Премиерката остави бебока, с биберон в устата, в ръцете на партньора си Кларк Гейфорд, докато произнесе речта си. Тя беше 67-ият оратор. После взе бебето в ръцете си и го целуна под разчувствания поглед на другите членове на новозеландската делегация.
 
Същевременно в Twitter Гейфорд качи снимка с баджа, предоставен от ООН на бебето, на който пишеше просто: "Първото бебе на Нова Зеландия".

В интервю за телевизия ABC Ардърн през смях казва, че й се е сторило толкова трудно да се ръководи една страна, колкото и да се наглежда бебе на три месеца в продължение на 17-часов полет, колкото е полетът от Нова Зеландия до Ню Йорк.
 
Освен участието си в ООН Ардърн участва и в конференция за климатичните промени, след като през април обяви забрана на нови офшорни въглеводородни сондажи. Преди Ардърн пакистанката Беназир Бхуто роди, когато беше премиерка през 1990 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама