Барак Обама скастри младежи, играели си на смартфоните и не го слушали

14:10, 24 сеп 18 / Свят 25 1223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият президент на САЩ Барак Обама се ядоса и повиши глас на група младежи, дошли да чуят речта му по време на предизборен митинг в подкрепа на Хилъри Клинтън в Пенсилвания, съобщава вестник "Американ Мирър", цитиран от БТА.

57-годишният Обама побесня, след като забеляза как група млади хора изобщо не го слушат, а активно чатят по мобилните си телефони. Той прекъсна речта си и се разкрещя: "Ало, на вас говоря! Да, точно на вас, младежи! На вас! Внимавайте!", обърна се той към тях и посочи групата с пръст.

На видео, което се появи в мрежите, се вижда, че след като успява да привлече вниманието им, бившият президент се обръща поучително към тях: "Тук не става въпрос за мен. Най-голямата опасност за демокрацията е, когато млади хора си мислят "О, това не ме засяга!" и не внимават".

Малко по-късно Барак Обама за втори път прекъсна речта си, ядосан, че присъстващите говорят на висок тон и заглушават думите му. "Стоп! Стоп! Стоп", повтаря той няколко пъти, докато аудиторията от "млади демократи" продължава да се надвиква.

"Ей, обръщам се към всички! Стига!", приканва публиката Обама, давайки воля на гнева си, и след кратка пауза продължава: "Чуйте ме сега! Казах ви да се концентрирате, а вие не сте концентрирани". "Всички да седнат и да млъкнат! Тихо! Седнете и млъкнете за секунда. Чуйте ме! Сега съм сериозен! Фокусирайте се и внимавайте в това, което ви казвам, защото, ако не се фокусирате, може да имаме проблеми. Не викайте, гласувайте", продължава с опитите си да привлече внимание той.

Политически наблюдатели обаче коментират, че за неловката ситуация виновен бил самият Обама. По време на 33-минутната си реч той не спрял да се хвали и говорел само за себе си. В един момент дори се оплакал, че губи гласа си, защото ...говорел прекалено много.

Барак Обама обаче не за първи път губи самообладание по време на политически мероприятия, припомня "Тема". През 2016 г. на предизборен митинг в подкрепа на Хилъри Клинтън във Файетвил, щата Северна Каролина, той нападна привърженик на Тръмп, който през цялото време го иронизираше шумно и предизвикваше смях сред аудиторията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама