Очаква се засилен трафик по пътищата у нас

07:45, 24 сеп 18 25 1018 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засилен трафик по пътищата на страната се очаква в края на серията от три почивни дни. Най-натоварени за предвижване се очаква да бъдат магистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма".

За улеснение на трафика през Владая, в интервала от 10 до 20 часа, ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Люлин".

По всички трасета, по които се очаква да има много движение, както и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, ще има засилено полицейско присъствие.

Движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона ще бъде ограничено по автомагистралите от 14 до 20 часа.

Заради неравности по пътното платно на магистрала "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора от понеделник се въвежда ограничение от 90 км/ч. Тази отсечка от аутобана е с дължина 40 километра и е пусната в експлоатация през 2007 г.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха също, че продължават ремонтите на "Тракия" при 17-и и 18-и километър в посока Бургас, а движението се осъществява двупосочно в платното за София. Шофьорите да се движат с повишено внимание и в отсечката между Ихтиман и тунел "Траянови врата".

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама