Григор Димитров и Гофен загубиха от Кириос и Сок на Лейвър къп

15:35, 23 сеп 18 / Спорт 25 1183 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българинът Григор Димитров и неговият белгийски съотборник Давид Гофен отстъпиха с 3:6, 4:6 на Ник Кириос и Джак Сок, с което Отборът на света намали изоставането си в турнира "Лейвър къп" до 5:7 точки срещу европейските си съперници. Тимът на Джон Макенроу изоставаше с 1:7 след сутрешната сесия в Чикаго, но следобед всичко се разви според надеждите на "домакините" и те спечелиха двата си мача, предаде БНТ.

Кириос и Сок триумфираха в последния двубой срещу Димитров и Гофен, с което запазиха интригата за финалния ден на надпреварата в Съединените щати. Преди това Александър Зверев надви Джон Иснър в трисетов мач с тайбрек, а Кириос загуби с категоричното 3:6, 2:6 срещу Роджър Федерер. Обикновено австралиецът показва най-добрата си форма именно срещу швейцареца, но този път Маестрото заби 22 печеливши удара повече от съперника си и стигна до лесна победа.

"Чувствах се добре от самото начало, а това не се случва често. Обикновено ми трябва време, за да навляза в най-добрата си форма, но този път бе различно. Може би се дължи на подготовката ми точно за този мач и на подкрепата от отбора", каза Федерер след победата.

След като изоставаше с шест точки, Отборът на света се нуждаеше от няколко малки чудеса. Кевин Андерсън даде искрата за мечтания обрат с победа над Новак Джокович в три сета, а Сок и Кириос продължиха започнатото от южноафриканеца. Американецът и австралиецът се спасиха от пробив при 15:40 в третия гейм и на своя ръка стигнаха до такъв още в следващото подаване на съперниците. Българинът и белгиецът пропуснаха идентичен шанс за пробив и в седмия гейм, което доведе до загубения първи сет. Във втория двата отбора си размениха по един пробив още на старта, но Димитров и Гофен загубиха отново на собствен сервис в седмия гейм и техните съперници затвориха мача при 6:4 с първото разиграване.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама