Задържаха пет кг хероин, укрит в тайник на лека кола, на ГКПП- Видин

16:55, 21 сеп 18 25 1655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На ГКПП-Видин гранични полицаи и митнически инспектори задържаха 5 кг хероин, укрит в тайник на лека кола, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Автомобилът „Мерцедес“ с българска регистрация е спрян за проверка на излизане от страната към 19.30 часа на 18 септември в района на ГКПП – Дунав мост Видин. Колата е селектирана от гранични полицаи, по чиято инициатива е поискана щателна митническа проверка. Първоначално превозното средство е сканирано с рентгенова апаратура. Рентгенът установил отклонение в конструкцията на автомобила. В помощ на митническите инспектори е включено и специализираното куче Хера.

В областта на багажника е установен добре замаскиран тайник зад регистрационния номер на колата. Под ръководството на дежурен разследващ полицай от ГПУ Видин и в присъствието на шофьора на колата, от тайника са извадени 10 правоъгълни пакета, обвити с индиго и облепени с тиксо. Общото тегло на извадените пакети е 5090 грама. Съдържанието на пакетите е проверено с полеви наркотест, който е реагирал на хероин.

По случая е в ГПУ Видин е образувано досъдебно производство. Водачът на автомобила е задържан в следствения арест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама