Дни на отворените врати ще се проведат в Историческия музей в Кюстендил

15:00, 20 сеп 18 / Култура и наука 25 842 Topnovini
1

Дни на отворените врати ще се проведат от 21 до 23 септември за музейните експозиции на Регионален исторически музей – Кюстендил във връзка с Европейските дни на наследството. Ще се показват постоянни и временни изложби в различните дни.

От петък до неделя жители и гости на Кюстендил ще могат да разгледат постоянната археологическа и нумизматична експозиция в зала „Асклепий” в двора на музея (бул. „България” 55), временните „С дъх на билки – лечебни и магични” – етнографска изложба на Регионален исторически музей – Кюстендил в зала „Стримон” и „Български офицери, родени извън пределите на Княжество България” – гостуваща изложба на Македонски научен институт в къща музей „Димитър Пешев”.

Експозицията, посветена на Димитър Пешев и спасяването на българските евреи през Втората световна война в къща музей „Димитър Пешев” също ще бъде постоянна.

Гостуващата изложба на Македонски научен институт в къща музей „Димитър Пешев” „Български офицери, родени извън пределите на Княжество България” също ще може да бъде видяна временно.

В петък и събота ще могат да бъдат разгледани временните спасителни археологически проучвания по трасето на автомагистрала „Струма” „Пътят: време без граници”  в изложбената зала на джамия „Ахмед бей”.

Само в петък ще покажат  “Градски бит и култура на населението в Кюстендил от края на 19 и началото на 20 век” в „Емфиеджиева къща”. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 202 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.