Експерти от РИОСВ Шумен с образователни инициативи в Нови Пазар

17:05, 19 сеп 18 25 481 Шрифт:
Topnovini

Експерти от РИОСВ Шумен посетиха ДГ „Калина Малина“ в Нови Пазар по повод Европейската седмица на мобилността, провеждана в периода 16-22 септември. Те  разказаха на малчуганите за използването на алтернативни начини на транспорт и че  придвижването с велосипеди е по-полезно както за човека, така и за околната среда.  Положителният ефект за хората е, че комбинацията с такъв транспорт ги прави  активни физически и по-здрави. Малчуганите с желание се включиха в подготвените игри.
По-късно екоексперти изнесоха открит урок пред ученици от СУ „Васил Левски“ в града. Те обясниха на второкласниците ползите и вредите от различните видове транспорт. Учениците подготвиха изложба от рисунки на тема „Автомобилите“ и представиха своите виждания за алтернативните възможности за използване на гориво – слънчева енергия, вятър и др.

Темата на Европейската седмица на мобилността  тази година е „Мултимодалност“  под  мотото „Комбинирай, движи се“. Повече информация ще откриете на официалния сайт на кампанията: http://www.mobilityweek.eu/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама