Нешка Робева: Докато ме обича, Илиана Раева да вложи малко разум

19:45, 19 сеп 18 / Спорт 25 1407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендарната треньорка по художествена гимнастика  Нешка Робева, заяви, че е готова да помогне на националния отбор, но само анонимно и след разговор с президента на федерацията Илиана Раева. Робева, която доскоро подготвяше ансамбъла на Германия, но се отказа заради влошено здравословно състезание, изрази притеснение, че индивидуалните състезателки няма да могат да спечелят квота за олимпийските игри в Токио 2020 г.

"Илиана всеки ден ми пуска SMS: "Неше, обичам те!". Надявам се, докато ме обича, да вложи малко разум и да седнем да разговаряме, защото, Бог на едни е дал едно, на друг - друго. Там, където можем да помогнем, нека да го направим. Не казвам, че и аз я обичам. Само я питам "До кога?". Обичта си е обич, но да пренебрегнем суетата. Аз съм дала своето и съм взела много повече от това, което мога да поема. Имам обичта на хората, признанието на различните правителства. Далеч съм от тази суета, но мога да дам, да правя композиции. Цял живот това съм правила! Не мога да ходя в чужбина да го правя, а в България да не ме използват", каза Робева в студиото на "Тази сутрин" и добави:

"Бих се върнала абсолютно анонимно да им помагам без нито една дума както го правех преди Олимпиадата. Тогава и Невяна Владинова, и Катрин Тасева се подготвяха с нас и със своята треньорка, която сега ги подготвя. Правихме това анонимно. Няма да отстъпим място на по-младите, а на тези, които ни победят в спорта, на тези, които докажат, че могат. Нямат млади и стари, а можещи и неможещи"

Тя даде висока оценка на организацията на световното първенство у нас, както и на представянето на ансамбъла, който спечели злато на 5 обръча и бронз в многобоя. Индивидуалните състезателки станаха втори в отборното класиране, но не успяха да спечелят отличие за съчетанията си с отделните уреди.

"В началото мислех да не ходя, но моите момичета ме убедиха. Те дойдоха от цял свят и това силно ме приповдигна. Аз не съм човек, който търпи ласкателство. Организацията обаче беше наистина добра и в нея се включиха всички бивши шампионки. Всичко това беше на доброволни начала, а двигателят беше Илиана Раева. Да говорим за представянето - ансамбълът ни беше изключителен! Съвсем ясно се виждаше. Грешки при такива трудни съчетания всички допуснаха, но това е един подготвен състав. Докато при индивидуалното нещата не стояха така. Мисля, че те ще си направят изводите, че трябва да се обединят специалистите и по друг начин да се погледне, иначе ще останем без квота. Това ви го гарантирам", изрази притесненията си тя.

Иначе още веднъж Робева категорично заяви, че не се е отказвала от художествената гимнастика като цяло, а само от това да води ансамбъла на Германия заради здравословен проблем, а думите са грешно изтълкувани, пише sportal.bg.

"Не е така и никъде не съм казвала такова нещо, но журналистите имат фантазия и, за да има новина, за да се заинтригуват хората, променят нещата. В отбора на Германия отидох да помогна, за да се видят композициите, които бях направила. Имах договор до края на септември и в момента, в който се появи проблемът ми с очите, го прекъснах месец по-рано", разясни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама