Внасят подписка заради премахнатите камъни в памет на убития балетист

12:45, 19 сеп 18 25 1170 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седмица след смъртта на балетиста Мартин Чикалов, който беше убит на пешеходна пътека, отново назрява недоволство. Варненци организираха протестна подписка до общината, в която питат кой и защо е премахнал втората грамада пред сградата на общината, издигната в памет на балетиста.

Първата грамада от камъни беше издигната на 14 септември, след протест на жителите на морския град. Часове след изграждането й тя беше премахната по незнайна причина. Това събуди гнева на много от местните, които издигнаха втора грамада на 17 септември.

"Това запитване е подкрепено от 160 души. Интересува ни кой е отговорен за порогаването на символа на гражданското ни недоволство", заяви Милена Пехливанова, инициатор на подписката.

Според нея премахването на камъните означава, че от общината не приемат гражданското мнение на варненци. До този момент от там няма официален отговор на въпроса. В социалните мрежи се появиха множество коментари по темата, като някои споделиха, че на жители са съставени актове, защото са оставили камъни пред общината. 

В момента варненци продължават да поставят камъни, свещи и цветя, за да изразят отношението си към проблема, предаде Нова телевизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама