Спират от продажба осем лекарства за различни заболявания

07:30, 19 сеп 18 25 1727 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осем лекарства за различни заболявания се спират от продажба у нас. Медикаментите се отнасят до лечение на рак, бъбречна недостатъчност и хепатит, информираха от Изпълнителната агенция по лекарствата.

От началото на септември са преустановени продажбите на три лекарства.

Първият препарат е за лечение на тежка остеопороза при жени и възрастни мъже. Вторият се използва за хормонозаместителна терапия, както и за профилактика на остеопороза.

От началото на месеца е спрян и медикамент за лечение на остра фаза на главоболие и мигрена. От следващия месец у нас няма да бъде наличен медикамент за злокачествени лимфони, карцином на тестисите, както и рецидивирал рак на млечната жлеза. От началото на 2019 година се спират и още лекарства, които са за лечение на хроничен хепатит С.

Други медикаменти, които няма да бъдат налични следващата година, се отнасят до лечение на бъбречна остеодистрофия при пациенти с хронична бъбречна недостатъчност и при болни на хемодиализа.

След 31 май 2019 г. в България няма да се внася и медикамент за лечение на хронична лимфоцитна левкемия.

От агенцията по лекарствата съобщиха, че са получили уведомление от търговците, в което се казва, че въпросните лекарства ще бъдат постоянно преустановени за продажба на територията на нашата страна.

Вижте всички спрени лекарства на страницата на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама