Задържани за незаконен дърводобив в Регионална дирекция по горите в София

14:53, 18 сеп 18 25 1518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура извършва следствени действия срещу организирана престъпна група от длъжностни лица, извършваща незаконен добив и търговия с дървен материал. Извършват се претърсвания на служебни помещения в Регионална дирекция по горите - София и в Държавно горско стопанство - Своге. Извършват се претърсвания в жилища в София и Своге, както и в база в с. Батулия, община Своге.

Към момента са задържани директорът на Регионална дирекция по горите - София и четирима от членовете на организираната престъпна група, сред които са директорът на Държавно горско стопанство - Своге, съобщиха от прокуратурата.

Групата е извършвала незаконен добив и търговия с дървен материал в периода от 2014 г. до настоящия момент. Налице са доказателства за извършени от организираната престъпна група кражби на части от специализирана горска техника, умишлен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия, без надлежно разрешение.

Към момента са задържани ръководителят - директор на Регионална дирекция по горите – София и четирима от членовете на организираната престъпна група, сред които са директорът на Държавно горско стопанство – Своге, двама горски стражари от ДГС- Своге и още едно лице. При извършеното претърсване в базата в с. Батулия, общ. Своге, стопанисвана от двама от членовете на групата са открити и незаконно държани 5 пушки и голямо количество боеприпаси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама