Варна е финалният град на юбилейното Световно турне на Клайдерман

19:00, 30 сеп 18 / Култура 25 1464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двугодишният световен юбилеен тур на най-популярния пианист на нашето време е посветен на неговите 40 бляскави години на сцената.

На 1 декември морската столица става част от Световното турне на Принца на романтичното пиано. Концертът е вписан в официалната програма в сайта на Ричард Клайдерман, а предвидливите почитатели вече запазиха своите места за юбилейния концерт на най-записвания пианист на всички времена във Варна.

Мега звезда, радваща се на феноменално предана през годините многомилионна публика на всички континенти, Ричард Клайдерман включи Варна и София в юбилейния тур, в който празнува заедно с феновете си 40 години бляскава сценична дейност. В чест на юбилея легендарният французин издаде двоен диск с 40 от най-популярните си композиции и в рамките на две последователни години премина през Европа, Азия и Америка.

На 1 декември в Двореца на културата и спорта Принцът на романтичното пиано ще дойде с най-доброто от най-добрите си програми – тоталните хитове, които докосват сърцата на публиката по цял свят по неповторимо нежния начин, който е неговата запазена марка. Заедно с големия артист на сцената в Зала Конгресна ще бъдат музикантите от Оркестъра на Classic FM радио.

Ричард Клайдерман е един от съвременните музиканти, които промениха отношението към пианото със своя New Romantic стил. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска.

Рицарят на романтичното пиано стартира тази юбилейна година с дълго и изключително успешно турне в Китай, продължи по големите сцени на Румъния, Бразилия, Япония, Иран, следващата седмица е в Москва, а от 28 септември започват гастролите му в САЩ със серия концерти в Сиатъл, Сан Хосе, Лос Анжелис, Бостън и Ню Йорк. След това през октомври го чака Австралия.

В България Клайдерман ще пристигне след тур в Саудитска Арабия и ще изнесе два концерта – на 29 ноември е в София, и на 1 декември – във Варна. Варненският концерт ще сложи финаната точка на двугодишния му световен проект. Оганизатор на концерта в София е Кантус Фирмус, а във Варна Елит Проджектс Мениджмънт.

Това ще бъде е четвъртият концерт на Клайдерман във Варна. Публиката в морския град всеки път посреща с огромна любов деликатния французин, който се отнася с истинско уважение към своите почитатели и винаги намира начин да направи реверанс към националната култура на домакините. Варна няма да забрави стоплящото сърцата негово изпълнение на българската възрожденска песен «Хубава си, моя горо», аранжирана за пиано лично от него.

Билетите за концерта на Клайдерман във Варна са в продажба. Цените са от 35 до 85 лв. Билети могат да се купят от касите на Двореца на културата и спорта и Фестивалния и конгресен център, от партньорската мрежа на Eventim в цялата страна – бензиностанции OMV, Office1Superstore, книжарници Orange и Български пощи, и онлайн от: http://www.eventim.bg/bg/bileti/richard-clayderman-varna-palace-of-culture-and-sports-488698/event.html

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама