60 000 първокласници влизат в класните стаи

07:50, 17 сеп 18 / Култура 25 1421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички училища са готови за началото на новата учебна година. За първи път класната стая ще прекрачат 60 000 първокласници. Училищният звънец ще забие в над 2 300 училища и над 1 800 детски градини.

През лятото бяха ремонтирани повече от 1 100 учебни заведения в страната. В някои от тях ремонтните дейности ще продължат и след първия учебен ден, но това няма да попречи на занятията, увериха от Министерството на образованието.

Над 150 училища ще открият новата учебна година с изцяло обновена материална база.

Президентът Румен Радев ще присъства на официалното откриване на новата учебна година на Националната гимназия за древни езици и култура „Константин-Кирил Философ“. Държавният глава ще приветства възпитаниците и преподавателите от училището. Тържеството ще започне в 10.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие учебната година в 18 СУ „Уилям Гладстон“ в София от 10 ч.

От 09.00 часа в 120 Основно училище „Г. С. Раковски“ в столичния кв. „Лозенец“ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие учебната година.

От 10.00 часа министърът на културата Боил Банов ще открие новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в София.

В 9.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на учебната година в Първа английска гимназия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама