АПИ: Нанков вече ни нареди проверка на пътищата, докладът ще е готов до месец

11:59, 16 сеп 18 25 966 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По разпореждане на министър Нанков се извършва инвентаризация на републиканската пътна инфраструктура, която е 20 000 километра, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Агенция "Пътна инфраструктура" не е водила разговори с народни представители за вземане на асфалтови проби от участъци по автомагистралите „Люлин”, „Тракия” и други републикански пътища за проверка на качеството. Уточнението е по повод твърдения на народния представител Елена Йончева в ефира на NOVA.

Ще бъде изготвен доклад по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков ще бъде направена инвентаризация на републиканската пътна инфраструктура, която е 20 000 километра. Информацията трябва да бъде обобщена от АПИ до средата на месец октомври 2018-а година, като се определят пътищата, за които трябва да се предприемат незабавни мерки.

Докладът ще включва данни за състоянието на настилката, канавките и банкетите, мантинелите, вертикалната и хоризонталната маркировка. Ще бъдат посочени последните ремонти на пътните отсечки, както и кой ги е изпълнявал. За всяка пътна отсечка ще бъдат посочени сигналите, които са подавани, както и какви мерки са взети по тях. За всеки път трябва да се предложат мерки, за да бъде приведен в нормално експлоатационно състояние, както и срокове, в които могат да бъдат изпълнени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама