Кметът на Лондон изрази подрепа за провеждането на втори референдум за Брекзит

11:51, 16 сеп 18 / Свят 25 907 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Лондон, Садик Хан, изрази подкрепата си за провеждането на втори референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз, предаде BBC.

Ръководителят на администрацията на Лондон заяви, че страната е "в реална опасност при напускане на ЕС без споразумение" за по-нататъшно сътрудничество, което би могло да доведе до загубата на 500 000 работни места до 2030-а година

„Лоша сделка или липса на сделка. И двата варианта биха причинили големи щети на Лондон и Обединеното кралство." - написа  Хан в профила си в Туитър.

Официалните разговори между Лондон и Брюксел относно условията, по които Великобритания ще се оттегли от ЕС, започнаха на 19 юни 2017-а година в белгийската столица. Година по-рано, по време на референдума по този въпрос във Великобритания, победа с резултат от 51,9% бе спечелена от противниците на европейската интеграция. Преговорите по Брекзит трябва да продължат до ноември 2018-а година, след което споразумението да бъде одобрено от Европейския парламент. Самият Брекзит ще се състои на 29 март 2019-а година, след което, според плана, трябва да има преходен период, който да продължи до 31 декември 2020-а година.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама