Броят на загиналите от тайфуна Мангхут във Филипините надхвърля 25

08:56, 16 сеп 18 / Свят 25 947 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко 25 загинаха заради тайфуна Мангхут във Филипините, който достигна до брега на остров Лусон в събота, причинявайки поройни дъждове, наводнения и свлачища, предаде Ройтерс.

20 смъртни случая има в региона Кордийера на най-големия остров Лусон и четирима в съседната провинция Нуева Виская.
На остров Минданао има проблеми с комуникацията и електроснабдяването. Във временни подслони остават около 105 хиляди души, евакуирани по-рано от крайбрежните зони.

Понастоящем тайфунът Мангхут достига към Хонг Конг, местната метеорологична обсерватория увеличава сигнала на опасността за буря до максимално десето ниво. Според метеоролозите, в момента центърът на тропическия циклон се намира в Южнокитайско море на разстояние 150 км от столицата.

Въпреки че силата на вятъра в централната част на тайфуна е спаднала до 175 км/ч, той все още представлява значителна опасност за региона. Циклонът е вдигнал големи вълни в морето, той е придружен от интензивни дъждове, способни да причинят големи наводнения. По нареждане на властите в Хонг Конг бяха евакуирани около 1000 жители на две риболовни селища, които биха могли да бъдат наводнени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама