Холандия е заловила двама руски агенти по случая „Скрипал”

20:15, 14 сеп 18 / Свят 25 1450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама руски агенти са задържани в Холандия във връзка с опит да проникнат в швейцарска химическа лаборатория, която проверила използвания агент по случая "Скрипал", пишат швейцарски и холандски вестници, цитирани от ДПА.

Позовавайки се на двама източници, швейцарският вестник Tages-Anzeiger пише, че агентите са се целили в Spiez Laboratory - правителствен обект, който е извършил анализи във връзка с отравянето на руския двоен агент Сергей Скрипал и химически атаки в Сирия.

Швейцарската федерална разузнавателна служба е коментирала пред изданието, че е "наясно със случая с руските шпиони, които са разкрити и изведени от Хага".

Говорител обяви, че швейцарските служби си сътрудничат с холандските и британските партньори, допълвайки, че са осуетени "незаконни действия срещу критична швейцарска инфраструктура".

Шпионите, които не са същите хора като заподозрените за отравянето, са арестувани през пролетта и са върнати в Русия, пишат Tages-Anzeiger и холандският NRC Handelsblad.

NRC Handelsblad пише, позовавайки се на анонимни източници, свързани с разследването, че двамата агенти са били екипирани да проникнат в компютърната мрежа на лабораторията.

Говорител на лабораторията не коментира инцидента, но отбеляза пред Tages-Anzeiger: "Можем да потвърдим, че Spiez Laboratory е била мишена на хакерски атаки...Няма открадната информация".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама