Затворник, глътнал хлебарка, съди затвора във Враца

14:10, 14 сеп 18 25 1324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Затворник заведе дело срещу врачанския затвор за това, че е глътнал хлебарка. 

И.Г. предявил иск за сумата от 12 000 лева, с която трябвало да бъде обезщетен за претърпени неимуществени вреди. Според затворника вредите му били причинени от незаконосъобразни действия и бездействия на администрацията на затвора във Враца.

И.Г. твърди, че в затвора е било извършено некачествено обезпаразитяване за хлебарки, заради което преживал неприятен инцидент. 

Оказало се, че на 19 юли, пандизчията имал нужда от медицинска помощ, тъй като през нощта бил глътнал хлебарка. Това се случило малко, след като в затвора било пръскано против вредителите. Надзирателят обаче отказал да го пусне на лекар, тъй като не било по графика. И в крайна сметка затворника изял хлебарката.

Жалбата на И.Г. бе разгледана в административния съд във Враца, където магистратите я върнали, защото била нередовна. Пандизчията трябвало да посочи категорично дали вредите са му причинени от незаконосъобразни действия и бездействия на администрацията или и от недопускането му до лекар. Н

алагало се да заплати и държавна такса в размер на 10 лева и да изпрати вносната бележка в съда по делото.

И.Г. обаче не е бил направил нито едно от двете, заради което делото било прекратено. Определението на магистратите подлежи на обжалване пред ВАС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама