Задържаха двама журналисти по време на разследване

11:49, 14 сеп 18 / Общество 25 813 Topnovini
1

Двама журналисти са били задържани от радомирската полиция, докато правят разследване край село Егълница, съобщи Асоциацията на европейските журналисти. Това са Димитър Стоянов от "БиволЪ" и румънският журналист Атила Биро, които опитвали да заснемат как се горят документи, уличаващи фирми в злоупотреби с евросредства. От МВР отрекоха журналистите да са били задържани.

В района на установеното място са задържани три лица, които в последствие са се представили като двама журналисти и адвокат.

Субекти на разследването им опитвали на това място да изгорят документи, свързани със злоупотреба с еврофондове, съобщава румънската неправителствена организация за разследваща журналистика „Райз проджект” (Rise Project).

Те са отведени  в районното управление и след установяване на самоличността им и снемане на обяснения за целта на пребиваването им в района, са освободени.

Журналистът Атила Биро е написал днес във Facebook, че е добре и скоро ще съобщи подробности. От Райз проджект уточняват, че един от румънските дипломати в България се е намесил в случая. От организацията изказват благодарност на дипломата и на хората, които са се обадили в полицията, тъй като "в подобни ситуации общественият натиск има значение".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани