Ретро парад на автомобили и мотоциклети превзема Кюстендил

16:00, 14 сеп 18 25 1759 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ретро парад на автомобили и мотоциклети в Кюстендил организира Ретро клуб „Дентелетика“. Той ще се проведе утре, 15 септември, от 10 ч. на пл. “Велбъжд” и се очаква да събере над 150 участника от страната и чужбина. На проявата се очакват любители на ретро автомобили от съседна Сърбия.

„За първи път правим нещо подобно и се надяваме то да се превърне в истинска атракция за кюстендилци и не само. Предвидили сме да има и награди за участниците. Лично публиката ще може да излъчи и свой фаворит сред ретро автомобилите“, обявиха от „Дентелетика“.

Ретро клубът в Кюстендил е създаден в началото на тази година и вече членовете му са повече от 60. Очакванията са с течение на времето бройката им да се увеличи многократно.

Председател на Ретро клуб „Дентелетика“ е Бойко Соколовски. Не случайно е избрано и името на Ретро клуб „Дентелетика“. „Искахме да измислим нещо по-различно и в същото време да е свързано с Кюстендил.

Решихме Ретро клубът да носи името на „Дентелетите“, които са тракийско племе, населявало някога земите по средното течение на река Струма, днешните Кюстендилско и Дупнишко поле, и планините западно от тях“, разказват още за идеята си любителите на ретро автомобили от Кюстендил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама