Първият Международен скаутски център в България се нуждае от подкрепа

12:00, 16 сеп 18 / Общество 25 490 Topnovini

Стотици деца от Варна и страната регулярно провеждат образователни дейности на открито в околностите на базата, намираща се на територията на Природен парк „Шуменско плато“. Имотът, състоящ се от 14 сгради върху площ от 22 декара е прехвърлен от Министерски съвет на Организацията на българските скаути през 2011г. По възстановяването му работят стотици доброволци от България, Полша, Чехия, Румъния, Франция, Испания, Италия и Литва, за да го превърнат в привлекателно и полезно място за младежи.


За съжаление, поради окаяното състояние, в което е получена сградата - без електричество, вода, отоплителна инсталация, с течащи покриви, разграбено имущество и обзавеждане – скаутите се нуждаят от допълнителна подкрепа, за да завършат първия Международен скаутски център за образование на деца и младежи сред природата в България.  Становище за оценка на състоянието на сградата констатира, че тя не може да се използва, опасна е и крие риск за човешкото здраве. Предписани са спешни мерки по замяна на всички компрометирани елементи, възлизащи на около 300 000 лв.


Организация на българските скаути се обръща с призив за партньорство и подкрепа към индивидуални дарители, корпоративни благодетели и представители на търговски обекти, който да съдействат за поставяне дарителски кутии в магазинната мрежа.


Дарителска банкова сметка:

Банка ОББ

Организация на българските скаути

BIC: UBBSBGSF

IBAN: BG21UBBS80021045858730

Основание: Дарение - Скаути Варна

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!